Hae tästä blogista

torstai 21. marraskuuta 2013

Katto pään päällä

Koko viikon jatkuneiden sateiden keskelle sattui yksi hiukan kuivempi keli josta alla todiste :)


Eli talo sai alkuviikosta peltikatteen ja ulkovuorauksen umpeen juuri sopivasti ennen rankkasateita jotka ovatkin nyt sitten pari päivää tässä jatkuneet enemmän ja vähemmän jatkuvasti.

Sisällä ei pahemmin ole tapahtunut muuta isompaa, kuin että isäntä kävi putkimiehen kanssa rakentelemassa viemäreiden liitokset ja eristykset kuntoon eilen illalla.
Mukavasti mahtui rakentelemaan rossipohjan uumenissa, kun meillä tuli tuohon taloon normaalin 900mm sokkelin lisäksi 200mm lisäantura, joten tilaa oli ihan riittävästi "konttailuun".
Lisäantura määräytyi maaperätutkimuksen kautta jonka tarvetta kyllä moni ihmetteli mutta pysyypähän nyt ainakin paikallaan.

Talon luovutuspäivästä ei vieläkään ole tarkkaa tietoa, eli koska itse päästäisiin sisätiloihin pintoja tekemään, mutta ensi vuoden puolelle tammikuulle menee kuulemma kuitenkin.

Tavaraahan talo on tällä hetkellä ihan riittävästi täynnä, kun yläkerrankin tavarat ovat alakerrassa "jemmassa".
Kaipa nuo kaikki materiaalit tähän meidän taloon ovat :)



3 kommenttia:

Mava kirjoitti...

Ai, eivät anna talolle luovutuspäivää? Kappas vaan. Kuinka yllättävää ;)

Valkopippuri kirjoitti...

Juu oishan se kiva tietää ajoissa/kirjallisena koska talon luovutus on, varsinkin kun sieltäpäin kyselevät koska voi sisäportaat ja KHH:n kaapiston toimittaa.
Niille kun on aika vaikea arvailla "tarvepäivää" kun ei tiedä koska omia hommia pääsee aloittamaan tekemään sisällä.

Ja eikös tuo ns. luovutuspäivä pitänyt jo saada tietää kaupantekovaiheessa?

Mava kirjoitti...

Niinhän ne vähän tuppaa mainostamaan. Mun vinkkini on, että jankkaatte vaan sitä niin pitkään että saatte päivän. Mahdollisesti sähköpostitse jotta saatte sen kirjallisena. Ne kuitenkin tekijöille antaa päivät jolloin pitää olla valmista, ja jos samaa ei viitsi antaa asiakkaalle niin onhan se nyt melkoista pelleilyä.

Meille myös sanottiin että voihan niitä omia hommia siellä jo aloittaa vaikka heidän hommansa on kesken (talo myöhässä, urakka siis kussut), mutta ehdottomasti suosittelen odottamaan talon luovutusta. Jos jotain menee rikki tms, kaikesta voi tulla hyvin hankalaa. Jos aloitatte omat hommat ennen kun Muurametalojen osuus on valmis, heidän työnsä voi sitten venyä ja venyä. Keskeneräistä urakkaa ei kannata, eikä ole mitään velvollisuuttakaan ottaa vastaan.

Meidän kokemuksia luovutuspäiväasiasta löytyy esim. näistä:
http://villatykki.blogspot.fi/2013/01/muurametalot-kylassa.html
http://villatykki.blogspot.fi/2013/04/talon-luovutus-myohassa.html
http://villatykki.blogspot.fi/2013/04/talon-luovutus-sakkaa.html
http://villatykki.blogspot.fi/2013/04/talo-vallattu.html

Eniten luetut