Hae tästä blogista

lauantai 25. tammikuuta 2014

Maalari maalasi taloa....pohjamaalin valkoista

Hommat ovat editstyneet tontilla harppauksin, säästössä oleva kesäloma viikko tulikin tuhlattua neljän seinän sisällä pakkeloiden alakertaa, hioen, pakkeloiden, hioen...

Kyllähän tuossa hommassa hiki tulee kun noita saumoja vaan tuntuu riittävän aina vaan.







No lopulta siitä hyvä tuli tai ainakin omille silmille tarpeeksi hyvä.
Kyllähän siitä vikoja löytyy, jos etsimällä etsii lampun kanssa, mutta näin amatöörirakentajille ihan kohtalainen suoritus :)

Hiomisessa auttaa onneksi melkoisesti alla olevan kuvan mukainen hiomakone, joka tarttui paikallisesta tarvikeliikkestä mukaan, säästää ihan kiitettävästi selkää ja käsiä.
Siinäkin mielessä hyvä vehje, että tuohon saa kätevästi liitettyä imurin, joten pölyn määräkin pysyy kämpässä melko siedettävänä.



Ensimmäinen jostain käteen jäänyt vanha imuri joka löytyi varaston perältä, kylläkin antautui ensimmäisen tunnin jälkeen pölyn määrästä.
Rupesi yskähtelemään ja haisemaan järkyttävän pahalle, joten oli pakko heittää kaaressa kämpästä pihalle huilimaan.

Viikonloppu olikin sitten tarkoitus pyhittää alakerran pohjamaalaukselle ja pakkelointi sekä hiominen jatkuukin sitten yläkerran osalla.
Lauantaipäivän aikana ensimmäisen pohjamaalikerroksen sai käytännössä koko alakerta poislukien kodinhoitohuone, yllättävän paljon imee tuo cyprokki ekalla maalauskerralla maalia.
Kuvassa ahkera apulainen viimeistelemässä eteisen seinää, ulottovuus vaan aiheuttaa vähän vaikeuksia.



Yläkerrasta on pakkeloitu aulan osuus, joten siellä pakkelointihommat jatkuu sunnuntaina.
Alakerta olisi tavoitteena  myös ehtiä pohjamaalata toiseen kertaan, joten "lepopäivän pyhittäminen" ei nyt kuulu suunnitelmaan tässä projektissa.




1 kommentti:

Riina kirjoitti...

Hyvä kun on tuommoinen pieni apulainen teillä! Sisareni on myös nyt tässä vaiheessa projektia. Heille tulee maalari, joka hoitaa maalaukset. Aiemmin ilmeisesti ovat itse kokeilleet maalata, mutta lopputulos ei ollut miellyttävä. Toivotaan, että nyt onnistuu.

Eniten luetut