Hae tästä blogista

perjantai 4. joulukuuta 2020

Autotalli tontille




 12.07.2014

Tällä viikolla alkoi autotallin kasaus tontille. 

Kovasti oli harkinnassa rakentaako autotalli+autokatos vaihtoehdon vai kahden auton tallin. Loppuen lopuksi valinta kohdistui jälkimmäiseen niin saadaan sitten lämmintä tilaa enemmän jos ei kahta autoa tallissa pidetäkkään. Hinnallisesti noissa ei runkopakettina niin paljon loppuen lopuksi eroa ollut.

Valinta kohdistui Ultimatemarketin markkinoimaan "autotalli 4"- malliin, joka oli sillä hetkellä juuri sopivasti tarjouksessa.



Kyseessä siis kahden auton talli, erillisellä varastolla, 41+14,9m2. Paketti oli kattava mukana tuli runko+kattotuolit, puutavara yleensäkin, ulkoverhoilut, 2 käyntiovea, nosto-ovet 2 kpl (näihin sai kauko-ohjattavat koneistot kaupanpäälle) ym. 

Käytännössä omalle hankinnalle jäi perustusten teko, tietysti tallin pystytys, peltikate, rännitavarat ja maalaus....ja eristys ja lattian valu ja maalaus ja sähkötyöt ja ja...jäihän tuota :)


Harkkoperustuksen alle valettiin riittävän leveä antura, samasta syystä kuin talonkin perustusten alle (maaperätutkimuksen perusteella), jonka päälle harkkoperustus tehtiin. Siitä sitten lähdettiinkin paketin materiaalilla ylöspäin.




Pystytyksessä ei kauaa mennyt. Selkeästi merkkailtua runkoa nosteli kolmen miehen voimin pystyyn alta aikayksikön ja seuraavan päivän aika tuli jo nosteltua kattotuolitkin paikalleen



Parin päivän päästä olikin jo aluskatekkin paikallaan ja rimoitus ulkovuorausta varten naputeltu ulkoseiniin kiinni.



Yksi huomattavan hyvä oivallus tuli saatua jo projektin alkuvaiheessa. Suotta hankkia mitään erillistä työmaajakokeskusta tontille. Samantien sellainen jakokaappi tontin kulmalle, mikä jääkin käyttöön, tässä tapauksessa autotallin ulkoseinään. 

Näin ei tarvi ees-taas kytkeä liittymäkaapeleita ja maksella mitään työmaajakokeskuksen vuokria ja kytkentämaksuja.Tuosta keskuksesta, johon sähkölaitos pääsee käsiksi tarvittaessa menee sitten jako talossa ja autotalleissa sisällä sijaitseville keskuksille.

Talliin on tarkoitus hommata ilmalämpöpumppu hoitamaan lämmityksen ja sekä eristää se kauttaaltaan.

1 kommentti:

Valkopippuri kirjoitti...

Itse asennettiin, kun on tuttua noidenkin asennus.

Eniten luetut