Hae tästä blogista

sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Robotti-imuri tuli taloon

Reilu viikko sitten saapui kotiin hyviä arvosteluja saanut Roborockin S6max. Kokemuksia oli vastaavista robotti-imureista useamman vuoden takaa ja silloin kokonaisuudessaan laite, mikä lie olikaan, oli melkoinen pettymys. Käytännössä vai kuljetteli roskia paikasta toiseen.

Arvosteluja ja muiden kokemuksia lueskeltuani tuli vakuuttuneeksi, että tuo nykyinen tekniikkahan voisi jopa toimia. Roborock lupaa tuon imutehoksi 2500Pa joka pitäisi olla parhaimpia markkinoilla olevista imureista ja moppaustoiminto on pelkkää plussaa

Näin alkutalven koittaessa ollaan useampana vuotena tuskailtu pihalta taloon kertyvän hiekan ja muun kuran määrää. Toinen mikä aiheuttaa jatkuvaa siivoustarvetta on tuo koira, siitä kun tuota karvaa, lyhytkarvainen mäyräkoita vaikka onkin, tuntuu lähtevän ihan riittävästi.

Paketista kuoritui varsin pätevän oloinen laitos, tässä mallissa kun on tuo sekä imurointi että moppaustoiminto niin siivoustulos pitäisi olla ihan kiitettävä.

Päällä olevat kolme nappia ovat käytännössä ainoat robotista suoraan operoitavat mahdollisuudet, Vasemmalta oikealle; spot-clean, clean/power on/off, dock (paluu telakkaan). Tuon alareunan luukun alla, jossa sijaitsee pölysäiliö, on vielä WiFin resetointi nappula.



Laitteessa on tuo sivuviiksi joka ottaa hyvinkin tehokkaasti nurkista irtoroskat, joihin tuo imurin alla oleva pyörivä rulla ei ylety. Tuo pyörivä rulla poimii hyvin ainakin testailujen perusteella irtohiekan sekä irtokarvat. Muutaman imurointikerran jälkeen pitää se kuitenkin ainakin meillä putsaa, kun karvoja on kiertynyt sen akselin ympärille, rulla irtoaa akseliltaan ihan yksinkertaisesti. 

Tuo kuvassa alempana näkyvä läpinäkyvä osa on vesisäiliö, josta imuri annostelee moppaustoiminnon ollessa aktiivisena vettä erikseen kiinnitettävään moppi-osaan.

 




Alemmassa kuvassa näkyy tuo irroitettava pöly/roskasäiliö sekä sen vaihdettava suodatin. Näitä suodattimia tuli tuossa mukana kaksi kappaletta ja tuo on myöskin ihan pestävä joten vaihtotarvetta ei pitäisi ihan heti olla.



Itse laite oppi hyvinkin nopeasti talon pohjakuvan ja osasi optimoida ajoreitit. Ensimmäinen ajelu meni ajassa 92 minuuttia, nyt viimeisin näytti menevän jo parikymmentä minuuttia nopeammin.

Todella hyvin osasi väistellä esteitä, merkata ne jatkoa varten kartalle, jotta käyttäjä voi ne siirtää tai poimia pois edestä (kengät, jatkojohdot yms). Laitteen kameratoiminto on varsin pätevä ja tuntuu tunnistavan esteitä hyvin. Laite ottaa myös tunnistamistaan kohteista valokuvat jotta käyttäjä voi vaikka etänä ne tarkistaa.





Kuvassa on alakerran pohjakartta käyttöliittymästä poimittuna, nuo huoneet pystyy muun muassa jaottelemaan ja nimeään haluamillaan nimillä. Siivoukset pystyy ajoittamaan tai sitten ihan käynnistämään käsin haluttuihin huoneisiin tai sitten koko taloon. Käyttöliittymän kautta pystyy myös lisäilemään kartalle ns. no-go alueita ja virtuaalisia seiniä, yksi tuollainen seinä näkyy esim. yllä olevassa kuvassa ulkooven kohdalla jossa kynnyslista aiheutti ongelmia robotin kameralle peilatessaan.

Meillä laitettu nyt ainakin aluksi niin että robotti imuroin koko alakerran joka toinen päivä. Joka toinen päivä robotti imuroi pelkän eteisen (keltainen) ja kodinhoitohuoneen (sininen), nämä kun tuntuvat olevan ne alueet joihin eniten ulkoa mujua kertyy.

Meillä käytännössä tuon ohjaus toimii tuon Google homen kautta jonka perässä on kodin valaistusta, äänentoisto ja muuta kodin automaatiota. Itse laitteen ajastukset on tehty Roborockin omalla Play kaupasta löytyvällä apilla.

Seuraavassa blogikirjoituksessa voisi laittaa laitteen etäkäyttömahdollisuuksista vähän lisää juttua, sekä moppaustoiminnosta,t ässä Joulun aluspäivinä, kun tuota moppausominaisuutta pääsee testailemaan vielä paremmin.

Ei kommentteja:

Eniten luetut