Hae tästä blogista

perjantai 25. joulukuuta 2020

Robotti-imurin testailua

Edellisessä päivityksessä tuli lupailtua pientä testailua tuon moppaustoiminnnon osalta. 

Roborockissahan tuo on toteutettu erillisellä moppiosalla, jossa on eräänlaisessä muovikehyksessä kangasmoppi. Tuo kangasmoppi kannattaa kevyesti kastella ennen kiinnitystä kehykseen ja vesisäiliö täytetään vedellä. Valmistajan ohjeen mukaan säiliöön ei saa laittaa pesuaineita. 


Kehyksen kun asettaa imuriin kiinni se automaattisesti tunnistaa sen ja siivouksen voi sitten vaikka samantien käynnistää käsin. 

Tämä kannattaa tehdä sovelluksen kautta, josta samalla voi myös kolmiportaisesti valita moppiin annosteltavan veden määrän. Tämä valitaan saman "mode settings"  valikon kautta, josta pystyy myös imurointitehon asetuksen määrittämään käsin (quiet, normal, turbo, Max)





Ihan vaan testin vuoksi tuli testattua moppaustehoa, niinkin tieteellisesti, kun laittamalla pari pisaraa mehutiivistettä laminaattilattialle ja hyvin tuntui putsaavan nekin pois. Samoin testi tuli toteutettua myös laittamalla ihan perinteistä kaakaojauhetta lattialle ja ei siitäkään jäänyt jälkeäkään, kun robotti pari kertaa rullaili sen yli.

Yllättävän paljon löysi huoneistosta likaa, vaikkakin lattiat tulee pestyä melko usein. Tuosta päätellen odotusarvot ovat aika korkealla testituloksen perusteella, että alite tulee helpottaa jatkossa siivousta, varsinkin jos robotin laittaa vaikka kerran viikossa moppaamaan lattiat läpi.



Nyt kun kuusikin tuli Joulun kunniaksi tuotua sisään niin tuli samalla sen alue merkattua "no-go zoneksi", itse asetteleminen sovelluksesta oli helppo. Ruudulle ilmestyy suorakaiteen muotoinen palkki, jonka mittoja pystyy muuttamaan ihan sormella napauttamalla, kääntää oikeaan suuntaan ja sillä selvä. 

Sovellus näyttää myös ruudulla suorakaiteen sivujen pituuden senttimetreinä luonnossa. Ainoa mikä tuossa on tietysti vaikeaa, on esimerkiksi tuon alueen sijoittaminen keskellä huonetta, jolloin on hyvä tarkistaa kerran ajelemalla robotilla alueen reunat läpi että rajoitettu alue on kohdallaan. 




Kyllähän tuo tuon kuusen tunnistaa automaattisesti myös kamerallaan ja osaa väistellä sitä. Enemmän arvelutti tuo kuusen alla oleva joulumatto, jos siihen takertuu ja nykäsee vaikka koko kuusen nurin :)



Hyvät joulut ja uudet vuodet kaikille !

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi. Onko kokemuksia jo karttunut, kannattaako tuo moppaustoiminnollinen imuri hommata? Kahden eri mallin välillä nyt arponut pitemmän aikaa.

Valkopippuri kirjoitti...

Kyllä omasta mielestä tuo moppiominaisuus on ihan pätevä, aika hyvin ottaa isommatkin tahrat pois varsinkin laminaattilattialta. Juurikin esim. mehutahrat ja vastaavat. Kerran viikossan ollaan vedetty kämppä läpi tuolla mopilla.

Terhi kirjoitti...

En tiennytkään, että noissa robotti-imureissa on myös tuollainen moppiosa. Onko tuo muovilevy helppo irrottaa ja puhdistaa? Ja peseekä robotti lattioita jatkuvasti kun se on sovelluksesta kytketty päälle vai voiko sen myös ajastaa?

Valkopippuri kirjoitti...

Juu, jossain malleissa on tuo moppiosa. Tuo menee ihan painamalla paikalleen jolloin imuri tunnistaa automaattisesti että se on paikallaan ja kytkee moppausmoodin päälle, eli rupeaa annostelemaan vettä moppiosaan. Toisinsanoen jos on tehnyt ihan normaaleja ajastuksia ja on ennen ajastuksen päälle menemistä laittanut tuon moppiosan kiinni, niin silloin imuri myös moppaa. Tuon kankainen moppi on kiinni tuossa moppiosassa ns. tarranauhalla joten on helppo siitä irroittaa ja pestä.

Eniten luetut