Hae tästä blogista

maanantai 7. joulukuuta 2020

Talon maalaus

 19.07.2015

Vihdoinkin sääennusteet näyttäisi siltä että voisi harkita talon ulkomaalausta. Telineet ja nostin varattu muutamaksi päiväksi. Telineet ja nostin saatiin tutun kautta, joten ei ollut niin päivistä kiinni sen palauttaminen. Siinä suhteessa antoi vähän pelivaraa säiden ja siten aikataulujenkin suhteen.

Maaleista kannatti ehdottomasti pyytää tarjous useammalta toimittajalta, noita 18 litran pönttöjä pelkästään pintamaalia meni taloon ja talliin sen verran monta ja siihen vielä päälle eri maalit ikkunan- ja ovien pieliin, kuistin "säleille" ja vuorilaudoille. Huomattavat erot oli eri toimittajien välillä prosenttuaalisesti.

Samalla kertaa kun nyt maalailemaan ruvettiin niin hankittiin myös sokkelimaali, kiitettävästi kyllä paloi rahaa noihin ulkomaaleihin, onneksi tuohon oltiin kylläkin varauduttu jo budjetointivaiheessa.


Talon etu- ja takaseinät pystyi käytännössä maalailemaan telineiltä. Päätyseinät, kun 1,5 kerroksinen talo on kyseessä, joutui "rimpuilemaan" nostimella. Tuon nostimen siirtely tontilla hidasti jonkun verran hommaa, helposti kun ei käsipelillä liikkunut :)



Talon takaseinä oli helppoa väylää maalailla, tuossa kun ei ole kun työhuoneen ikkuna ja kuvasta rajautunut olohuoneen korkea ikkuna, muuten pelkkää lautaa sudittavaksi.



Etupuoli talosta alkaa näyttää paremmalta, varsinkin tuon kuistin kun samalla maalaili ,niin sai vähän kontrasteja esiin. Tässä kuvassa muuten näkyy tuo sokkelin maalauskin jo kuistin kohdalla.




Samalla kun tontilla oli tuo nostin, niin tuli laitettua antennikin katolle. 
Eipä tuolle paljon taida käyttöä tulla, kun talo on kaapelin perässä ja tv tulee täten ns. "piuhaa pitkin", mutta onpa nyt sitten varaus varmuuden vuoksi. Jatkossa tuonne ei kuitenkaan,pääse noin helpolla, kun jatkosuunnitelmia pukkaa jo tuohon talon päätyyn.


2 kommenttia:

cecilia kirjoitti...

Tuohan on hyvä, että sai antennin samalla paikoilleen. Meillä myös talon maalaus edessä tänä kesänä. Toivotaan, että kelit suosii. Luulisi jostain kohtaa löytyvän hyvä rako tuolle urakalle. Kiitos postauksesta. Kiva seurata muidenkin projekteja.

sara kirjoitti...

Hyvä että telineet ja muut löytyi. Meidänkin täytyisi kohentaa tuota taloa ulkopäin ensi vuonna. Veikkaan, että jonkinlainen akkukäyttöinen saksinostin hankitaan. Räystäät täytyisi myös uusia.

Eniten luetut