Hae tästä blogista

lauantai 16. marraskuuta 2013

Pystytys

Kiireisen viikon jälkeen on aika rauhoittua ja päivitellä vähän blogiakin.
Tämä viikko olikin sitten se kauan odotettu viikko, jolloin talopaketti ilmestyi tontille.

Keskiviikko ilta:
Tontilla viimeisiä stryrokseja anturan reunaan kiinnitellessä saapui tontille kattopeltikuorma, tällä kertaa onneksi satuin olemaan paikalla ja pystyin ohjeistamaan pellit sopivaan paikkaan pois seuraavana aamuna saapuvien isompien kuormien tieltä.
Samana iltana tontilla piipahti myös nosturifirman kaveri tutustumassa paikkoihin ja kertoilemassa saapuvansa paikalle torstai aamuna heti seitsemän jälkeen, kun ensimmäinen kuorma kuulemma tulee kahdeksan maissa.

Torstai aamu:
Edellisillan infon ja Muurametalon edustajalta saadun tiedon perusteella saavuinkin vähän ennen seitsemään tontille, juuri ennen nosturikuskia ja ohjasin nosturin pelipaikalle odottamaan saapuvia kuormia.
Ensimmäinen kuorma saapuikin sisältäen irtopuutavaraa mm. vinot pinot lautoja ja levyjä sekä isompina osina päätykolmiot.



Kummastusta aiheutti vaan se, että asennusporukasta ei näkynyt tässä vaiheessa vilaustakaan.
Kuorma tulikin sitten purettua rekkakuskin, nosturikuskin ja allekirjoittaneet toimesta.
Muutaman tunnin päästä sitten asennusporukkaakin alkoi tontille saapua ja heiltä kuulinkin että heitä oli ohjeistettu saapumaan tontille vasta puolen päivän maissa?

No eka rekka olikin sitten jo purettu ja tontille tulikin heti perään elementtirekat, jotka olikin mielenkiintoiset peruutella pelipaikalle, kun tie on päättyvä, keskeneräinen ja kaupungin saamattomuuden vuoksi (josta olenkin maininnut muistaakseni aiemmin) kymmenisen metriä liian lyhyt tuosta meidän liittymän kohdalta.

Ammattitaitoiset kuskit kuitenkin hoitivat kuormat varmuudella perille :)



Itse nosto-operaatiossa ei kauan nokka tuhissut, kätevän näköisesti meni palikat yksi kerralla paikalleen ja jopa oikeassa järjestyksessä.
Alla nosturi työssään nostamassa toista "palikkaa" paikoilleen jossain vaiheessa päivää.



Illan hämärtyessä, tähän aikaan vuodesta näillä leveysasteilla tuossa viiden maissa alkoi kattotuolitkin mennä jo paikoilleen ja rakennelma alkoikin näyttää jo etäisesti talolta.
Harmaita hiuksia aiheutti vaan tuo viimeinen "palikka" joka olikin sitten lastattu täyteen asennusmateriaaleja ja neljän tonnin "palikka" painoikin sitten seitsemän ja nosturipa sitä ei sitten nostanutkaan.
Hiukan aikaan neuvotteluja, puhelinsoittoja ja pään raapimista ja ainoaksi keinoksi jäi maansiirto operaatio ja nosturin paikan siirto.
Valmiiksi jo hiukan isompi nosturi ei olisi ollut huono idea ollenkaan, niin tuoltakin parin tunnin operaatiolta olisi säästytty.



Perjantai ilta/lauantai aamu:
Perjantaina ei kukaan meistä rakentajaperheen edustajista työkiireiden vuoksi tontilla ehtinyt käydäkkään, joten vierailu venyikin lauantai-aamuun.
Asennusporukka oli pistänyt tontilla tuulemaan perjantain aikana tosissaan ja talo oliki taasen erinäköinen, suojapressut oli poistuneet talon ympäriltä ja portaat ja terassit kaiteineen oli löytäneet paikkansa.


Siinä sitten päivän aikana siistitiin koko perheen voimin pihapiiristä muovit ja muut pakkausmateriaalit pois, jotka asennusporukka olikin hyvin kerännyt ohjeistettuun paikkaan
Melkoinen vuori tulee rojua noista pakkausmateriaaleista.

Sisälläkin tuli piipahdettu tarkastelemassa paikkoja ja hyvältähän siellä näytti, voipi olla että eteneminen tästä eteenpäin päivittäin on aika vauhdikasta.

Poikakin halusi nähdä tulevan huoneensa, johon käytiin nopeasti tikkailla kurkkaamassa, ei kuulemma ollut mieluinen, kaipa tuo mieli tuosta muuttuu kun huone vähän sisustuu lisää :D

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

jouluksi kotiin :)

Valkopippuri kirjoitti...

Pidetään tavoitteena kuitenkin nyt vaikka juhannusta :)

Taina kirjoitti...

Mahtavaa, että haasteista huolimatta kuski sai kuormat perille teidän tontille. Tuo nostopalvelu on kyllä loistava apu talopaketin ja muun kappaletavaran siirtämiseen. Veljeni taloprojektissa Espoossa nosturia käytettiin paljon tontilla koska rinnetontti aiheutti hankaluuksia tavaran siirroissa.

Meiju kirjoitti...

Kyllä näissä talon rakennushommissa on monta asiaa hoidettavana, alkaen ihan jo tuosta tavaroiden oikeaan paikkaan laittamisesta tontilla. Mukava lukea teidän talon rakennusvaiheista. Meilläkin olisi myös tiedossa talon elementtien nostotyöt, kylläpä se jännittää jo. Ihanaa päästä ensi vuonna uuteen kotiin.

Eniten luetut