Hae tästä blogista

sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Autotalliin sisä- ja ulkopintaa

 13.05.2015

Ensimmäinen talvi talossa asuttu ja kesä alkaa uhkaavasti lähestyä ja maalauskelit koittaa.

Urakka alkoi autotallin maalauksilla sekä sisä- että ulkopuolelta. Talo maalataan sitten myöhemmin kesällä, siihen kun tarvii telineitä ja toiseen päähän taloa nostimen jolla työskennellä. Maa sen verran pehmeää vielä että olisi nyt täysin tekemätön paikka.

Tallin ulkopuoli olikin helpompi juttu, samaan sävyyn kuin talo ja sillä selvä. Maaliksi Nordica Eko ja värisävy tuli valittua jo rakennusvaiheessa. Kaava määrittää tässä meidän asuinalueella jo pelkästään sen että värisävystä ei saa paljon poiketa.

Sisäpuoli varsinkin tuo lattia tuottikin sitten enemmän päävaivaa, vaihtoehtoja kun tuntuu olevan yhtä paljon kuin suosittelijoita. Maalaus, epoksi, kaksikomponentti, polyuretaanipinnoitus jne.

No päädyttiin kuitenkin samaan kuin aiemmassakin tallista eli Solmasterin EP10 epoksipinnoitteeseen. Edellisessä kesti ainakin hyvin kulutusta, naarmujahan tuohon tietysti esim. nastarenkaista jää, mutta tuntui hyvin pysyvän kiinni

Seiniä maalailee vielä ihan ilokseen, mutta varsinkin nuo lattiahommien valmistelutyöt ovat aika  tuskaa, haettiin kylläkin vuokraamosta tarpeeksi järeä timanttihiomakone, jotta tuosta betonista sai tuon betoniliiman pois ennen maalailuun ryhtymistä. Oli muuten melkoisen pölyistä hommaa vaikka hiomakoneeseen saikin imurin kiinni.

Hiomisen jälkeen lattialle hyvä pesu, kuivaus, seinän ja lattianvälit umpeen huolella, kun tarkoitus oli nostaa tuo epoksipinnoite ylös seinälle kosteudenhallinnan vuoksi.

Kakskomponettiaine kun on kyseessä, ei tuon kanssa ole aikaa tuhrata mahdottomasti tai jää aineet pönttöön. Ensin pohjustus ohennetulla aineella ja sen päälle pari kerrosta virallisella sekoitussuhteella ristiin maalaillen, seinustoille ja sisäänajokohtaan vielä lisäkerros. 

Kyseessä melkoinen myrkky, joten tuuletuksesta kannattaa pitää huolta ja käyttää suojaimia.

Parin päivän päästä kestää jo kevyttä kävelyä, mutta annettiin kuivua reilusti pitempää ennenkuin tavaraa alettiin kantamaan sisään.

Hyvältähän tuo nyt aluksi näyttää, kun on kiiltävää ja puhdasta :)





Maalin kuivumista odotellessa, tuli laiteltua seinään myös ilmalämpöpumppu pitämään talli lämpöisenä,. Viime talvi mentiinkin sähkölämmittimillä ja se ei todellakaan ole pitemmän päälle taloudellinen ratkaisu, kun katselee tuota kulutusta.


1 kommentti:

Salla kirjoitti...

Voin samaistua tuohon valinnanvaikeuteen. Meillä maalaustyöt edessä, ja ei todella osaa päättää mitä tullaan tekemään. On hienoa, että niitä vaihtoehtoja on, mutta se myös vaikeuttaa.

Eniten luetut