Hae tästä blogista

sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Kuistin rakentaminen

 08.08.2015    

Kuistin rakennus talon kodinhoitohuoneen uloskäynnin kohdalle oli suunnitelmissa jo heti alusta alkaen vai patioko tuo nyt sitten on.

Lähinnä tavoite oli saada ihan vaan alue, johon saisi kätevästi ulkokalusteet, grillin ja muuta aurinkoisen päivän viettoon tarkoitettua "rekvisiittaa". Ehkä aurinkovarjon yhteen kulmaan ulkokalusteiden päälle. Tuohon suunniteltuun kohtaan paistaa käytännössä aurinko puolesta päivästä aina iltaan asti.

Samalla helpottuisi koiran pihalle päästäminen kesäisin, kun voisi pitää tuon kodinhoitohuoneen oven auki ja päästää koiran kulkemaan vapaasti pihalle.




Noo tuumasta toimeen, jo orastava nurmikko sopivalta alueelta pois, hiekkaa tilalle jota oli vielä tontin kulmalla läjä ja vähän suodatinkangasta estämään rikkaruohojen kasvu lattialautojen välistä.

Pilaritolpat kulmiin, alajuoksujen keskelle ja pari vielä tukevoittamaan koko ristikkoa keskelle.

Runko pilaritolppien päälle ja lautaa lattiaan. Runkopuihin materiaalia olikin jäänyt tallin taakse reilusti rakennusvaiheessa jemmaan, joten kustannukset tuli ainoastaan terassin lattialaudoista, pystytolpista ja seinien rimoitusmateriaalista.

Tähän piti tulla useampi kuva toteutusvaiheesta, mutta kameran muistikortti sanoi poks ja sinne meni läjäpäin kuvia, onneksi tuli tyhjennettyä viikko sitten kasa kuvia kortilta talteen.


Tämmöinen siitä nyt kuitenkin tuli. Lattiat tarvii vielä öljytä ja ehkä nuo kuistin pystytolpat käsitellä samalla tummalla millä nuo etukuistin ja tuon päädyn oven lipan tukipuut. 

Näyttää omasta mielstä noin vaaleana vähän tylsältä.

Samalla tuli laitettua tuo koira-aitauskin pystyyn, joten sekin osa on nyt kunnossa. 

Oiskohan tämän kesän hommat tässä, vihdoin vai vieläkös jotan pikku hommaa löytyisi. Kalusteita kun tuohon sovitteli niin ensimmäinen huomio oli yllätys yllätys, oishan tästä voinnut isommankin tehdä :)







Ei kommentteja:

Eniten luetut