Hae tästä blogista

tiistai 3. joulukuuta 2013

Edistystä ja hankintoja

Viikko taasen vierähti sauhutessa ees-taas Suomea ja tuli "etelässäkin" piipahdettua tarkemmin sanottuna Suomenlahden toisella puolella.

Tuli sitten samalla piipahdettua paikallisissa rautakaupoissa suorittamassa hintavertailua, kun sielläpäin tuli liikuskeltua ja hämmästys oli suuri.
Olihan tuo tiedossa että hinnat ovat siellä halvempia mutta että ero on noinkin suuri oli yllätys, alkaen ihan perustuskamasta pintamateriaaleihin.
Esimerkkinä nyt ihan vaikka perus sisämaali Tikkurilan Siroplast 2 18l purkki suomessa luokkaa 65€, Tallinnasta alle 50€, joten onhan tuossa prosenttuaalisesti aika rankka ero.
Muutenkin hintojen vertailu oli helppoa kun K-Raudassa oli samaa tavaraa hyllyt täynnä kuin kotisuomessakin, esim. laminaatit ja muut pintamateriaalit.

Kaupat joissa tuli hintavertailua suoritettua oli K-Rauta,  Bauhauss ja Espak, joissa selkeästi halvimmalta tuntui Espak, josta muuten sai 3 eurolla vielä kanta-asiakaskortin, jolla lähti ostosten loppusummasta vielä suoraan 10% pois.

Mukaan tarttui reissulla lähinnä tilanpuutten vuoksi ainoastaan pieniä käsityökaluja ja pintakäsittelymateriaaleja, tuossa myöhemmin talvella jos tekisi sitten suunnitellun reissun uudestaan.

Tontillakin oli edistystä tapahtunut mm. yläkerran levytys oli alkanut ja sähköt oli talossa sisällä.
Alakertakin alkaa näyttää jo huomattavasti paremmalta, kun seinät ja lattiat on ummessa, joten lämpökin alkaa pysyä sisällä.
Lämmöstä puheen ollen takkakin näytti ilmestyneen tontille ja sen asennus alkaa aikataulun mukaan huomenissa, joten täytyypä piipahtaa tontilla  huomenna illallakin.


Ulkopuolella kuistitkin alkaa olemaan ojennuksessa ja lumiesteet olivat ilmestyneet katolle joten senkin puolesta saa alkaa pyryttämään...



Täytyy kyllä lopuksi kiittää rakennusporukkaa, että esimerkillisesti ovat keränneet roskat omiin opastettuhin paikkoihin tontin reunoille, josta ne on helppo meidän kärrätä eteenpäin.
Muunmuassa kaikki pakkausmateriaali ja esim. villat on niputettu tai sidottu nippuihin joten niiden siirtely eteenpäin käy vaivattomasti.
Kauhistellen kun on katsellut muutamia blogeja miten paikat ja roskat on levällään pitkin tonttia niin meillä ei sitä ongelmaa onneksi ole.

Ei kommentteja:

Eniten luetut